YEN CHUN LIN
ART DE SEDA

Yen Chun Lin va néixer a Tainan (Taiwan) l'any 1960.

El 1982 es va llicenciar en Belles Arts a la National Academy of Fine Arts of Taiwan i el 1997 a la Universitat de Barcelona .

L'any 1979 va estudiar la pintura xinesa amb el professor Hang, i el 1982, amb el professor Zhu, perfecciona l'art de la cal·ligrafia xinesa.

Aquesta primera aproximació a l'art i cultura xineses la varen portar, posteriorment, a l'estudi i pràctica de literatura i medicina xineses i filosofia oriental.

Va començar a estudiar català i espanyol i decidí marxar de Taiwan per instal·lar-se a Espanya. L'any 1984, Yen Chun Lin arriba a Barcelona.

D'ençà 1991, ha ensenyat cal·ligrafia xinesa, poesia i pintura a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i en diferents institucions culturals europees.

Exerceix com a professora d'Art a l'Escola Europea AULA i des de l'any 1992 imparteix classes de cal·ligrafia a EINA, Escola de Disseny i Art de Barcelona, vinculada a la UAB.

Es fundadora i principal promotora del Centre Cultural Xinès per a l'Ensenyament del Tao i la Filosofia Oriental, organitzant esdeveniments, classes i conferències amb la participació de professors vinguts de Xina, Taiwan i d'arreu del món.

En la seva tasca de divulgació de la cultura xinesa, Yen Chun Lin tradueix articles, especialment d'art, del castellà i català al xinès mandarí, i viceversa, per a revistes, diaris i pel Ministeri d'Educació de Taiwan.

Des de l'any 2002 col·labora assíduament, amb el Instituto de Arte Contemporáneo Oscar Domínguez i el Museo del Hombre y de la Ciencia de Santa Cruz de Tenerife.

Ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals per donar a conèixer les seves pintures sobre seda : Galeria Hipótesis (Barcelona 1999, 2006), Proyecta (Bogotà 2000), Museu Tèxtil i de la Indumentària (Barcelona 2001), Alliance Française (2003), 20º Latitude Nord (Strasbourg, 2003), Galeria Tuset, Art Contemporani (Barcelona 2004) i Galeria Aura (Zurich 2005)

Com a experta cal·lígrafa ha col·laborat amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya ( MNAC) i amb l'editorial Random House Mondadori en l'edició dels llibres Confucio Lunyu (2006) i Lao Tse (2007)

Properament exposarà les seves sedes a la seu de la Fundació Tekhnikós de Verdú de l'1 al 16 de desembre de 2007.

 

Barcelona, octubre de 2007

OBRA RECENT
IMPRESIONES
Yen Chun Lin
D'AQUEST CO-NAIXEMENT
Antoni Clapés, poeta
EXPOSICIÓ ART DE SEDA
TORNA A TEKHNIKÓS